Двете загуби на националния ни футболен отбор на старта на световните квалификации донесоха и притеснителен обрат, свързан с определени изисквания на селекционера Ясен Петров. Става въпрос за приятелски мачове в началото на лятото и на свободните дати в паузите за срещите за Катар 2022, призна пред "България Днес" човек от Изпълкома на БФС.

В неделната вечер "лъвовете" загубиха с 0:2 от тима на Италия във втория си мач от квалификациите и на практика се простиха с надеждите за участие на поредния мондиал.

В края на първото полувреме в неделя на "Васил Левски" "скуадра адзура" поведе след гол от несъществуваща дузпа чрез Андреа Белоти. През второто полувреме Мануел Локатели (82) удвои преднината на гостите и оформи крайния резултат. Това бе първа победа за Италия на българска земя в историята на съперничеството.

На "лъвовете" предстои още един двубой - в сряда, когато се изправя срещу Северна Ирландия като гост. В първи си мач родните национали паднаха с 1:3 от Швейцария, а втората загуба от Италия вече е отказала няколко отбора, които иначе нямали против да направят контроли срещу нашите. 

Става въпрос за поне два мача в началото на юни преди старта на европейските финали с тимове, класирали се за форума. Желанието на селекционера Ясен Петров е да събере разширен състав на няколкодневен лагер преди началото на подготовката на клубните отбори за предстоящия сезон. 

С това няма проблем, но на този етап не може да се намери класен съперник за контроли, дори и да гостуваме, признава човек от Изпълкома.